dissabte, 8 de desembre del 2007

La casa de les acàcies, de Mercè Canela

Un dels llibres que durant aquest primer trimestre del curs hem llegit amb els alumnes de 1r d'ESO és La casa de les acàcies de Mercè Canela.
Un dels aspectes més interessants de la novel•la són els diversos temes que hi apareixen. Abans d'iniciar la lectura, vam dedicar una sessió de classe a parlar dels temes que apareixen apuntats a la novel·la. La sessió, que es va fer a cadascun dels tres grups va ser molt profitosa i la majoria dels nois i noies van veure què tenien coses a dir sobre els temes que després podrien trobar a la novel·la. A grans trets els temes dels quals vam parlar van ser: la mort dels pares, relacions amb els pares, les altres relacions familiars, canviar d’escola, la timidesa i les relacions amb la colla d'amics, les afeccions, els interessos que mouen la gent, el desig d'aconseguir riqueses, l’enamorament... És clar que la idea era que tots i cadascun dels alumnes reflexionessin sobre aquests temes i que hi diguessin la seva. Cal dir que la sessió prèvia va ser prou engrescadora a cadascun dels grups, tot i que en algun moment vam haver de forçar que sortissin opinions i, en d'altres, vam fer callar a més d'un que no deixava explicar-se als altres. D'aquesta manera preteníem que la lectura de La casa de les acàcies resultés més entenedora i que donés els millors fruits per a tots i cadascun dels alumnes .

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em va agradar molt com vam fer les classes sobre els llibre. Trobo que és una manera d'aprendre molt bona.

Anònim ha dit...

Hola Eusebi, el llibre de la Casa de les acàcies està molt bé. És un gran llibre.
Aquesta pàgina web està molt bé i és molt interesant, sobretot perquè hi han coses que m'han seblat curioses perquè estan molt ben fetes i molt ben redactat.

Vinga Adeú Eusebi!