diumenge, 9 de desembre del 2007

Algunes adreces d'interès


Aquestes pàgines us han de servir per conèixer millor Mercè Canela, l'autora de La casa de les acàcies.




Pàgina personal de l'autora:
http://www.geocities.com/SoHo/6538/casa.htm

Pàgina de l'Associació d'escriptors en llengua catalana:
http://www.escriptors.cat/autors/canelam/pagina.php?id_text=2150

Pàgina de l'XTEC on s'analitzen els llibres de Mercè Canela:
http://www.xtec.es/recursos/lit_inf/dossiers/canela/obra.htm

Des d'aquesta pàgina ens resumeixen l'obra:
En Marcel i la seva mare deixen la ciutat per establir-se en un poblet on ella ha de treballar com a cuinera en una fonda. Al noi, al principi, li costa de fer amics i passejant-se descobreix una casa abandonada amb un meravellós jardí que sembla gairebé una selva i que li serveix de lloc d'esbarjo molt sovint. Quan aconsegueix d'entrar a la colla del poble que juga a rugbi voldria compartir el secret de la casa, però, malauradament, el propietari de la casa, un senyor gran assetjat pels seus nebots que volen construir-hi pisos, torna. En Marcel, ajudat pel jardiner, evita el segrest del propietari.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Apreciada, senyora Mercè


Personalment, el llibre de “ La casa de les acàcies” m’agrada’t molt, és un llibre molt entretingut i emocionant perquè les situacions que passen també es poden donar a la vida real.
El capítol que m’agrada’t més ha estat l’últim capítol quan en Marcel, el protagonista, dona la idea de que la casa es converteixi en un hotel.
El capítol que menys m’agrada’t ha estat el número sis perquè se m’ ha fet una mica llarg i pesat.
També, m’agrada molt l’ escena de l’enamorament entre la Giladrine i en Marcel. En un moment del llibre la Giladrine s’enfada amb el Marcel, però acaben fent les paus.
M’ha entusiasmat cap el final del llibre, quan el jardí ja està arreglat que en Marcel li fa un petó a la galta de la Giladrine en sortir del laberint.
Crec que és un bon llibre i és molt recomanable per a altres nois de la nostra edat.

Atentament,


Joan